ELEAGUE Major, Negyeddöntők, negyedik meccs: a cél szentesíti az inkonzisztenciát

FaZe Clan 1 : 2 SK Gaming 

_0010_26666_010_0347.jpg

Az utolsó negyeddöntő volt papíron talán a legegyértelműbb: a kétszeres Major címvédő SK a playoffba az utolsó nap 3-2val bebotorkáló dán-francia-norvég-finn vegyesfelvágott ellen. A két csapat a csoportkörben már találkozott, akkor Karriganék a szinte biztos győzelmet pénecolták el Mirage-on, de ez itt már a Legenda Lounge, ilyesmi nem fordulhat elő (ugye, kedves North minusz Magisk?)

Mirage 16:7 (12:3; 4:4)

A tornán 10-ből utolsó franciaként veresnyben maradt kioshima fantasztikus pisztolykört hozott rögtön az elején, az egész meccsen halovány TACO tétovázott opportunista módon, lett is belőle a baj. Karrigan remekül alakított ki T jelenlétet a miden, Fallen pedig furcsa mód hagyta a FaZe-t kibontakozni és láthatóan jobban preferálta a retake alapú CT játékot, mint a lerakók védelmébe való közvetlen beleállást. Ami látva a jól megrugdosott méhkas módjára felbojduló FaZe rajt, teljesen jogos lépés volt, azonban a retake annyira nem ment a foxal kiegészült braziloknak, hogy egyrészt nagyon hamar 8 körös hátrányban találták magukat, másrészt sikerült egy ponton eltéveszteni a házszámot: Jórészt a gazdasági ínség miatt főleg foxnak jutott AWP a CT oldalon, ami nem volt túl gyümölcsöző húzás, Fallen és Coldzera az eredményjelző legalján tanyáztak fordulásnál. Sokat nem javult a helyzet T oldalon, ahol az SK kamatoztatni tudta volna Fallen execute mókatárát, Karriganék szájzáras pitbull módjára őrizték a FaZe előnyt, a dán vezér mellett még kioshima keserítette meg leginkább fer-ék életét. Az eddigi csoportmeccsek után most mégjobban kirajzolódni látszik a legfőbb gond az SK átmeneti, csak a Major végéig létező felállásában, miszerint Fallen mindenkinek talált helyet, csak saját magának nem, ettől pedig borul az egész bili, és a brazilokat eddig a mezőny fölé emelő csapatkohézió szétesni látszik.

Train 3:16 (3:12; 0:4)

Nagyon ritkán veszít sorban két mapot az SK amikor számít, a train ugyanakkor izgalmas választás, a karrigan előtti FaZe egyik legerősebb mapja. Jól, hat nyert körrel kezdtek T oldalon a brazilok, igaz majdnem sikerült a második kört jászi könnyedséggel elhülyéskedni. Karriganéknek kevés beleszólása volt az SK T oldalába, coldzera terminátor üzemmódba kapcsolva igyekezett az előző mappot feledtetni, egy kör ereéig azonban ez is kevésnek bizonyult. de a bohóckodásnak nem akart végeszakadni, előbb Fallen lőtte hátba saját csapattársát B belsőn, majd TACO saját molotovjában pörkölődött halálra, úgy belefeledkezett a golyószórásba. Aizyék egy az egyben visszakapták a T oldali megruházást amit mirageon az SK-ra mértek, de azzal ellentétben itt a fordulás után sem jöhetett fel a verést elszenvedő fél levegőért, a maradék négy kört is nagyon simán hozták a brazilok.

Overpass 5:16 (5:10; 0:6)

A közmegegyezéssel választott mapra tehát mindkét fél kissé pironkodva érkezett, és a trainen gyűjtött lendület abszolút megmaradt, pláne, hogy Fallen elkezdte az élet jeleit mutatni. Fer továbbra is üvöltő dervis módjára darálta a FaZe tagokat körröl körre. 6 sorban vesztett kör után Karrigannak sikerült berántani a fűnyírót, a lassú pozíciós játékot hátrahagyva, két, a legszebb MM hagyományokat idéző B rush-al mozdultak el a holtpontról. A kulcsfontosságú kör a tizenkettedik körben érkezett el, ha a FaZenek sikerül megvédeni az A plantjüket, egy körre feljönnek és spórkörre kényszerítik a brazilokat. Nem sikerült, meg is lépett az SK 10:5-re a félidő végére. A FaZe háromból két mappon vállalhatatlanul összeomlott, talán allu önbizalma szaladt meg kicsit, indokolatlanul sok párbajt bevállalt, miközben aizy és rain is elnémult sorozat végére. Karrigan menetközben próbált ugyan a kapcsolószekrényben matatni egy kicsit, taktikailag nem volt nagy gond, ez a meccs az egyéni kvalitásokon úszott el. Az SK sorozatban harmadjára játszik a VP-vel Major kieséses szakaszában, eddig mindkétszer a brazilok mehettek tovább, hajnalban kiderül, most is ez lesz-e a helyzet.

A bejegyzés trackback címe:

https://esport.blog.hu/api/trackback/id/tr2812163297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása