ELEAGUE Major, második elődöntő: A VP lesz ez

Az utóbbi négy Majoron három alkalommal az a csapat nyert, amelyik a Virtus Pro-t verni tudta a kieséses szakaszban, ez éppenséggel az SK Gaming magját adó brazil négyesnek sikerült kétszer is. A második elődöntőn kiderült, tud-e sorozatban harmadjára is nagydöntőt játszani a Fallen által a semmiből létrehozott brazil Counter-strike krémje (és fox), vagy az átlagban messze legidősebb csapatnak leszámolni az Major ajtónállóinak mítoszával. 

_0003_26666_008_1457.jpg

A map választás érdekesen alakult, a mindkét csapatnak egyébként jól fekvő Trainen talán a VP volt az esélyesebb, mégis az SK választotta, a VP saját pickje, a cobblestone is inkább önmaguknak kedvezett, a döntő overpass viszont semleges terep, mindkét csapat bátran járatta.

Train 19:17 (10:5; 5:10) (4:2)

A pisztoly és az utána következő két kört simán hozták a brazilok, de amint képesek voltak a lengyelek rendesen felvegyerzni magukat, Fallenéknek nem hagytak egy szusszanásnyi levegőt sem, csírájában voltak képesek elfojtani a bomba lerakására irányuló próbálkozásokat. TaZ közismerten a B belső peronőreként érzi magát a legjobban, remekül váltogatta az általa tartott szögeket, hiába lehetett a jelenlétére számítani, elmozdíthatatlan akadályként állta coldzeraék útját. Snax  láthatóan képes volt átmenteni tegnapi formáját, AWP-jével ellentmondást nem tűrően eresztette le a sorompót az A lerakón, míg Pasha és byali szorgalmasan sepregettek az állomás körül A brazilok próbálkoztak ugyan tempót váltani, de az agresszióra fantasztikusan reagáltak a lengyelek, szinte egy kill sem maradt megtorolatlanul, képesek volt mindig előnyösen tradelni, így ha sikerült is lerakni a bombát, a védelemre nem maradt elég SK játékos. A félidő második felében byali volt nagyon aktív, szinte minden körhöz hozzá tudott tenni valamilyen módon (lévén, hogy CS-ről van szó, ez legtöbbször kimerült virtuális fejek virtuális testekről való leszakajtásában) A második pisztolyt újfent a brazilok hozták le, de az első rendes körben megint megállt a tudomány, a VP kissé szétcsúszó támadása kellett a tizenkilencedik körben, hogy újra lábra tudjon állni a CT gazdaság, de a rákövetkező körben pasha könyörület nélkül metszette ki a védelemből az SK két erősségét. A rákövetkező két körrel viszont egyetlen körre feljöttek a fer hátán kapaszkodó brazilok, a VP folyamatos takarékoskodásra szorult, így a huszonharmadik körben tudtak csak újra rendes buy-al harcba szállni, de az SK eddigre visszajött a meccsbe mentálisan, és 13:13 csak upgradelt pisztolyokra tellett megint a lengyeleknek, kiszámítható eredménnyel, a negyedik kör óta először pedig ismét vezetést szerzett az SK, szorult helyzetbe hozva NEO-ékat. Hibátlanul hozták a következő két kört, a brazilok nagyon előre látóan kétszer is inkább mentettek, minthogy a retakere játszanak, a harmincadik körben pedig fox segítségével képesek voltak kicsikarni a hosszabbítást. A hosszabítás első körében NEO mutatta meg, hogy lehet ennyi évvel a háta mögött is, élemedett korú cimboráival együtt a CS szakma csúcsán: Az előnyt azonban nem tudta tartani a VP, egyik fél sem volt összeroppani a nyomás alatt, egykörös SK előnnyel fordultak rá az első hosszabítás második félidejére. A VP CT-ként először a lerakóról önmagukat kiszorító T-k orra alatt szedték fel a bombát, majd teljesen kizárták őket a lerakóról, az első hosszabításban véget vetve a train afférnak.

Cobblestone 16:14 (6:9; 10:5)

Az elmúlt hónapokban a VP-nek feküdt jobban a cobble, de a trainhez hasonlóan a korai köröket megint a brazilok húzták be, ezúttal a rendes buyból sem tudtak hamar visszajönni Snaxék, szokás szerint inkább a B lerakót próbálták bevenni, de fox és TACO szigorú rendet tartot a csirkeól környékén. Amikor meg az A lerakót szemelték ki maguknak, Fallen sikeresen szálazta szét a bejövő VP agressziót 1v1-ekre: A félidő közepe a IGL-ek küzdelmével telt, Fallen és TaZ mindketten csapatuk legjobbjaként tették oda magukat, miközben TaZ képes volt 6 kört kisajtolni a félidőből, 3 körös előnnyel érkeztek a brazilok a második félidőbe. A sorozat negyedik pisztolykérig kellett várni, mire a lengyelek hajlandóak volta nyerni egyet, a rákövetkező spórköröket pedig szinte hibátlanul, 2 kör-ben összesen 2 freget engedve az SK-nak.

Lehet, hogy a VP ahogy a North ellen is, merő előzékenységből előre engedi a sporttársakat, mert saját CT oldaluk első 5 körét olyan magátólértetődően fűzték össze, mintha az SK védelem még a szinpad vögött várná a kínosan vagányra szabott angol felkonferálások végét.

Fer-t meg mintha a cobblestone egyik csapóajtaja nyelte volna el, a tizedik és a huszonegyedik kör között nulla darab killel tudta a csapata erőfeszítéseit segíteni , meg is látszódott az SK támadások tavaszi lepkefing erején.

Hozzá hasonlóan csendes meccse bizarr módon NEO-nak volt, aki két körre egy Major döntőjétől 8 db SK játékost talált 24 kör alatt.

Addig erőltette Fallen a B lerakót, hogy a saját duplája, majd coldzera két tripájával sikerült kicsit a palánkra felkenni a VP-t, Snax és TaZ csőrét azonban bökte a brazilok pattogása, ketten meccspontra hozták a lengyeleket az A lerakót védve, amit amúgy Fallen mint a bubópestist, úgy került támadásaival. Fallen visszatért tehát a megszokott B rutinhoz, és fox fára boostolásával elérhető közelségbe került a hosszabítás.

A fél-buyra szorolú lengyel védelmet még könnyen matolta az SK, de a harmincadik körben a 4db. M4-t és egy Famast kigazdálkodó TaZ-ék tankönyvien hárították az utolsó brazil próbálkozást.

Tanítani való volt, ahogy végtelenül kimérten, minden egyes párbajt csak a siker biztos tudatában bevállalva és ezzel a rizikót minimálisra csökkentve óriás kígyóként tekeredtek a tehetetlen strucctojásként B-re bebillegő brazilokra. Ide persze jó lett volna valami medvés, ha már az állatvilág brutalitásával példálóztam, de a medvék nem szoktak csapatban vadászni. 2014 tavasza óta tehát először játszik vasárnap délután Major nagydöntőt a VP, Ha én magam nem lennék bőven túl öreg ahoz, hogy ennyi idősen ilyen szinten rá legyek szűkülve egy számítógépes játékra, azt is mondhatnám, hogy a már akkor is bőven régi motorosnak Pasha, TaZ NEO hármasból senki nem lett azóta fiatalabb, de ahogy az egész majoron kimagaslóan jól játszó TaZ mondta a meccs utáni nyilatkozatában: “Mi is emberből vagyunk, forcebuyoktól kaptunk ki, hibáztunk rengeteget, mindegy mennyi tapasztalatunk van, a nyomást mi is megérezzük azért”.   

A bejegyzés trackback címe:

https://esport.blog.hu/api/trackback/id/tr1312165113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása