CS:GO Major kisokos: miért ez a verseny a sportág csúcsa

fghgghffhg.jpgAz ELEAGUE 2017 a Counter-Strike Global Offensive tizedik Major versenye, mely alkalmak a nevükből fakadóan is látszik, kiemelkednek a hagyományos kupák sorából. A majorok mindig hatalmas presztízst, kiemelt figyelmet és természetesen elképesztő pénzdíjat jelentenek a játékosvilág és természetesen a szurkolók számára.


A Major presztízse


Ha a Major kerül szóba, akkor mindenki a CS:GO események krémjéről beszél, ennek oka pedig rendkívül egyszerű. Ilyen versenyt ugyanis évente csak 2-3 alkalommal rendeznek, önmagában már a kijutás is hatalmas eredmény, nemhogy a világ legjobbjai közül elsőnek lenni! A körülmények a luxuskategóriába sorolhatóak, és a színpad, ahol a játékosok versenyeznek elképesztő látványtechnikával felszerelt. Az ELEAGUE 2017 ennek megfelelően szintén nívós helyszínt talált a rájátszás lebonyolítására, az atlantai Fox színház falai közé már most minden jegy elkelt, telt ház előtt zajlanak majd a meccsek. A szurkolók természetesen közel sem egy helyben ülve, sokkal inkább extázisban szorítanak kedvenceiknek, egy Major kupa elhódítása tehát összetett szakmai és emocionális hullámvasút egyszerre, melynek végén a CS:GO történelemkönyvek mesés nyeremények várják a győztes ötöst.
r2s17qzz.jpg

Kiemelt figyelem


A világ legjobb csapatainak csatározására mindig is nyitott volt a közönség, szurkolók tízezrei ülnek minden alkalommal a képernyők elé, ha a érik egy-egy rangadó. Fnatic-NiP, Astralis-Na'Vi, SK-Virtus.pro és még sorolhatnánk az örök rivalizálásokat, ám ezt az érdeklődést még tetőzi a tény, ha mindez egy Majoron történik. A presztízs részben már leírtuk, mint jelent egy ilyen verseny a CS:GO világában, van azonban extra nézőcsalogató tényező a dologban. Méghozzá az, hogy a Major versenyek alatt a játékosok ritka tárgyakhoz juthatnak, amennyiben becsatlakoznak a közvetítésbe. A meccseket nézve láda drop ütheti bármely néző markát, így a meccsek izgalmai mellett a nyerési esély is vonzza az érdeklődőket, hatalmas számokat generálva a Major nézettség statisztikáiba.
1466099502792.jpg

Elképesztő pénzdíj


A már emlegetett, mesés díjakat nem kell idézőjelbe szorítani, hiszen valóban sokkoló méreteket ölt egy Major verseny díjalapja. Egészen pontosan egy millió dollárt osztanak szét, melyből a győztes egymaga 500 000 dollárt kap kézhez. A jelenlegi árfolyam fényében ez 145 millió forintot jelent, amit ha az öt játékos egyenlő arányban feloszt, fejenkénti 29 millió forintról beszélünk, az egy hetes versenyen. Már önmagában erre a számra is sokan felvonják szemöldöküket, ha pedig hozzátesszük, hogy minden kijutott játékosnak jár egy szintén 10-15 millió forint körüli juttatás, a nevükkel ellátott szurkolói ajándéktárgyak eladása miatt (igen, még az utolsó helyezettnek is) akkor máris látható, miért készül minden csapat gőzerővel hónapokat arra, hogy kijussanak a soron következő Major tornára!

A január 22 és 29 között rendezendő ELEAGUE 2017-re 16 csapat kvalifikálta magát, az együttesek esélyeiről a sportág magyar szakértői egy tartalmas elemzést is készítettek, mely iránytű lehet a sportággal csak ismerkedőknek és a rutinos nézőknek egyaránt!


Magyar vonatkozása is van az idei Majornek, ahogy azt már írtuk. A Hellraisers csapatában Böröcz Bence a magyar mesterlövész is ott lesz a szervereken és megpróbálja megkaparintani mesés fődíjat. Az ő meccse vasárnap 18:30-kor kezdődik és online itt tudjátok követni. Vagy ha kimozdulnál otthonról akkor az InGame esport longeban rengeteg csé rajongóval tudsz együtt szurkolni Bencének.

A bejegyzés trackback címe:

https://esport.blog.hu/api/trackback/id/tr9812144951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása