16 ambivalens lelkiállapot a Major harmadik napjáról

_0011_26666_005_0591.jpg

Az alábbi posztban megpróbálunk úgy tenni, mintha a mai sorsdöntő HR - North meccsen túl is lenne élet. Spoiler: nincs, de azért 7 másik meccset is lezavartak ma Atlantában.  

 

Úgy zúzni, mint rég (Fnatic) / Már-már elbízni magunkat, de utólag belátni, hogy ez hiba volt (mousesports)

Krimz 2015-ben a világ legjobbjai között volt, oloffal legyőzhetetlen párost alkottak, aztán szép lassan már csak olof másodhegedűseként, majd úgy se nagyon emlegették. Aztán jött az ELEAGUE Major, és Krimznek nem is lett volna semmi baja a másfél éve tartó hibernációval, ha a bejáratnál nem kobozzák el a sapkákat az új, zajvédő fülesekre kitalált szabályzat értelmében. Az első két napban még a megrökönyödés ködösítette el az elméjét, de a harmadik napon dühének teljes erejével söpört el mindenkit az útjából, aki közé és hűséges fejfedője közé mert állni. Nikoéknak amúgy megint ölébe pottyant egy kedvező map, és kivételesen az amúgy a mouseban legtöbbször a potyautas szerepét betöltő Denis játszott kifejezetten jól. Sokkal simább verést is kaphattak volna, ha megint csak Niko hajlandó felvenni a kesztyűt.  

 

Tudomást sem venni a problémákról (nV) vs. Fejjel rohanni a falnak (GODSENT)

Ez az Envy még mindig ezer sebből vérzik, de a sors úgy hozta, hogy ezzel ma senkinek se kellett szembenéznie, mert a GODSENT a tegnapi verésből úgy tűnik, semmilyen tanulságot nem vont le. Zavarodott lemmingekként sétáltak egyesével kennyS célkeresztjébe, aki ma nagyon elemében volt, ha a célkeresztjébe sétáló lemingek lepuffantásáról volt szó. Az sem segített a svédeken, hogy terroristaként a cache középső részét lényegében a meccs elején kulcsrakészen átadták a franciáknak, ahol Happy látta el a terület felügyeletet, ő meg köztudottan 4v1-nél kezdi el csak lefőzni a reggeli kávét.

 

A szakadék széléről visszatáncolni (North) vs. Embriópózban a sarokban pityeregeni (Hellraisers)

Valahol még rosszabb is volt így, hogy hosszabítás után búcsúzott DeadFox és a Hellraisers. Látni, hogy mire képes ez a csapat egy formáját ezen a majoron elvétve találó, de rosszabb napokon is a világ elitjébe tartozó gárda ellen. Ezen a meccsen lett ugyanis nyilvánvaló, amit mi elfogultságunkban mindig is sejtettünk: a NiP decemberi legyőzése nem volt véletlen, a HR-nek és Bencének van keresni valója a legjobbak között, de egy Majoron nem lehet két meccset megúszni, a régi rendszerben már harmadik lehetőség sem lett volna a bennmaradásra. Styko és ANGE1 ember felettit teljesített a North ellen, de a hosszabításra teljesen elkészültek ők is az erejükkel.  

Fesztenül adni a melónak (VP) vs. Szembenézni a saját halandóságunkkal (Gambit)

Az elmúlt két napban bukott telepi suttyóként, könnyűszerrel csavarta hátra a Gambit a satnya skandináv csapatok karját a játszótéren, de most a nagycsoportos koruk óta karatézó lengyelekben emberükre akadtak, a train amúgy is a Virtus.Pro felségterülete volt az SK hegemóniáját megelőző időszakban. Zeus húzott azért egy zseniálisat, a kilencedik körben remek érzékkel emlékeztette embereit, hogy a körnek van ám első hatvan másodperce is, az ütemváltás pedig felkészületlenül érte a lassú execute-ok kivédésébe belekényelmesedő Snax-ékat. Byali azonban nem hagyta annyiban, két kör után véget vetett a gyereknapnak, és a VP visszanyerte egyensúlyát, fordulás után mindössze három kör jutott a Gambitnek. Snax és byali amúgy is félelmetes alapjáratán túl még TaZ tette oda magát nagyon fiatalosan, a friss apukaként valószínűleg a Majoron magát végre jól kialvó vezér egy csokor 3-4 killes körrel vezette győzelemre a VP-t.

 

A múltat végképp eltörölni (Astralis) vs.  Együtt élni a rosszabbik énünkel (G2)

 

Kétféle shox létezik az univerzum számunkra megfigyelhető dimenzióiban. Az egyik a Counter-Strike Polihisztor, a Parafenomén, a Pisztolyok Paganinije, akinek nem kellenek csapattársak, rendes fegyverzet, de még csak tisztességes HP sem, hogy körről körre elkápráztasson és gondolkodóba ejtsen minket, mégis mit keresünk mi, egyszerű emberek ezen a bolygón, ha csak nem az ő kegyeit. A másik shox egy újonc óvónéni pánikjával próbál a körülötte uralkodó káoszból rendet teremteni, és ha sikerül lenyugtatni a kedélyeket, újra előbújhat a szörnyeteg, de ha nem akkor a G2 teljesítménye kizárólag az egyéni teljesítmény aznapi színvonalától függ, ami ScreaM (és a mostanában reneszánszát élő RPK) esetében egyáltalán nem garancia a sikerre. Most viszont egy hasonlóan kétélű vezérrel kellett összemérnie magát, az Astralisból az elmúlt hónapokban precízen kalibrált úthengert farigcsáló gla1ve-vel, aki ezen a meccsen 122 pontnyi körönkénti átlagos sebzéssel-el zárt, ami még egy olyan csapatban is őrületes teljesítmény lenne ahol történetesen nem device, dupreeh és kjaerbye lát el rendszeres hent-ügyeletet.

Zebránál gyorsítani (NaVi) vs. Tehetetlül ácsorogni a leszakadó liftben (SK)

A titkos Spetsnaz laborban tenyésztett Natus Vincere protovírus rendre szedi áldozatait Atlantában, a helyszínre kirendelt Fallen professzor és kutatócsapata pedig ellenszérum helyett csak harmatgyenge kifogásokat tud prezentálni. A flamie-seized és az Edward - Guardian CT párosok annyira hatékonyak voltak coldzeráék T oldali töketlenkedésével szemben, hogy s1mple gyilkos ösztönének pillanatok jutottak csak az efféle bolondériának amúgy kiváló táptalajként szolgáló dust2-n. Flamie szóló virtuózkodásai mellett Guardian ezen a meccsen megmutatta, hogy bőven maradt még benne az egykor a világ legjobbjaként emlegetett AWP-sből, mindezt egy olyan mérkőzésen ahol rajta kívül még hárman elég jók ebben a fegyvernemben. A brazilok próbáltak a tőlük megszokott taktikai szellemességek sorozatos kudarca után lazább stílusra váltani, de ennek csak a vérfürdő eszkalálódása lett az eredménye.

 

 

 

Oly közel (FaZe) vs. Oly távol (Team Liquid)

Tegnap már kapott egy óriási lehetőséget a szerencsétől /Markelofftól/ a nagybetűs Élettől a Team Liquid, hogy kicsit gatyába rázzák magukat, de mára EliGe pont annyit veszített formájából, hogy a nukeon dupla hosszabításba torkolló meccs hajrájában már ne legyen honnan erőt merítenie Hikóéknak. Jdm a meccs középső szakaszában nagyon elemében volt, Pimp végig megbízhatóan szállított és a végén még a Majort eddig végigalibiző nitro is hozott pár szép kört, de karrigan remek érzékkel, nulla nyert és hét vesztett körnél behúzta a kéziféket, innentől fogva képtelenek voltak újra visszaszállni a nyeregebe az amerikaiak, mindig volt egy rain vagy egy aizy, aki a levesükbe köpjön. A hajrában allu és kioShima egyéni villanásai teljesen demoralizálták a Liquidet, akik a második hosszabításnak látszólag már a vereségbe beletörődve vágtak neki, hiába próbált lelket ordítani beléjük zews.

 

 

Apró megkönnyebülés (OpTic Gaming) vs. Thermopülai szorulás (Flipside3 Tactics)

Az első félidőben láthattuk, mitől lesz egyszerre fantasztikus és gyakran nevetséges játék a CS:GO: az Optic nyert körei CT-ként lényegében abból álltak, hogy ami pisztolyt össze bírtak tarhálni a de_train restijében szamovárból fekete teát kockacukron át szürcsölő rosszarcú elemektől, azzal az állig felvegyverzet Flispid3 torkának rontanak, az épp ésszel elvárhatónál jóval nagyobb sikerrel. Ezen túl legtöbbször csak leszegett fejjel tűrték, hogy b1ad3 elképzelései szerint alakuljanak a dolgok, időnként tarik a tegnapi pocsék formát kompenzálandó igyekezett magával és a nézőkkel elhitetni, hogy nyerni jött Atlantába. Egészen a 19. körig úgy tűnt, hogy az aktuális, KODIAK féle totóban a legalsó sor nagyon simán, Tetris jeleggel törlődik mindenkinek, hat kör előnynél járt a káerupai csapat. A F3 áramköreiben azonban valami súlyosan rövidre zárt, az összes egyéni párbajból vesztesen jöttek ki és mire felocsúdtak már 12-14-re állt a meccs az Optic javára. Ezen a ponton electronic még egy pazar triplával életben tartotta a reményeket egy kör erejéig, de az OpTic nem kegyelmezett, az ELEAGUE második szezonjának győztesei megúszták az igazán nagy égést (egyelőre).

A tegnapi nap összefoglalója itt olvasható.


A bejegyzés trackback címe:

https://esport.blog.hu/api/trackback/id/tr9312151975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása