Nincs tanulság az ELEAGUE Major második napjáról, de abból rögtön 8!

u7hkihuv.jpg
Második nap, újabb nyolc meccs, DeadFox-ékra nem mosolyog a szerencse, a rendre jobban játszó amerikai csapat újra kikapott, a pocsékul játszó meg nyert. Két dán csapatból csak az egyik képtelen kivakarni magát a slamasztikából, a Gambit továbbra sem ismer kegyelmet.

A második meccs már a vétónál elúszott a HR-nek

Kérdés, hogy a jövőben is erőltetni akarja-e a Valve a randomisert a kiemelt csapatnak járó három ban és a térfél választás mellett, mert így az is előfordulhat, hogy egy, a hétből csak két mappen valamirevaló ellenállást kifejteni képes csapat simán bemákol egy neki jól fekvő pályát. ANGE1 kicsit mellényúlt a vétónál, talán legerősebb pályáját pedig nem hagyta kárba veszni a mousesports. Az eddig látottak alapján a HR világképének szerves részét képezi a feltételezés, hogy DeadFox a körök nagy részében AWP-vel ad a melónak, ez eddig a tornán összesen hatszor fordult elő, a többiben meg majd csak megoldja valahogy, hát nem egy elveszett gyerek, davai. Holnapra csak reménykedni lehet, hogy Johntáék kitalálnak valamit az ínséges körökre, mert úgy tűnik az AWP embargóval nagyon könnyen meg lehet fojtani a Hellraisers-t. A mouse-nál ChrisJ kicsit összekapta magát erre a meccsre, de természetesen Niko vitte a prímet az A lerakón bemutatott, John Woo filmbe illő koreográfiával . 

Még mindig nem került le a szájkosár s1mple-ről

De egyelőre nincs is rá szükség, pláne egy EnVyUs szinten atomjaira széthullott ellenféllel szemben. A franciák mindkét pisztolykör behúzása mellett voltak képesek 6 kört megnyerni, flamie pedig egy üvegszilánkokkal megbosszantott betonfal gyengédségével utasította vissza apEX-ék szemérmes közeledését az A lerakón. Utoljára közvetlenül shox-ék kiválása előtt, a 2015-s montreali ESWC-n láthattuk ilyen, a szifilisz végstádiumának magát megadó Ady Endrére hajazó nihilizmust urrá lenni az nV-n. 

Kezdeni kell valamit a Tec-9-al

A mai FaZe - SK mérkőzést a Fővárosi Nagycirkusz Artistaképzőjének végzős bohócosztálya szállította, annyi volt az elökörködött lehetőség, főleg Karriganék részéről, és a brazilok utolsó szalmaszálak sorozatába kapaszkodva kaparták ki maguknak a gesztenyét mirage-on. Fer és Coldzera még épp jókor, a teljes összeomlás szélén ébredt fel, fox és TACO mindketten egyedül, 15 vesztett körnél oldottak meg hajmeresztő helyzeteket. A tavalyi MLG Columbus elődöntőt idéző monstre visszakapaszkodás azonban nem sikerülhetett volna a közkedvelt 500 dolláros félautomata kiegészítő nélkül, ami egyetlen trendi forcebuy-oló terrorista outfitjéből sem hiányozhat 2017-ben. 

Elige-n kívül csak a szerencse tartja a lelket a Team Liquidben

Ahhoz képest, hogy rajtam kívül mindenki a Liquid győzelemre tippelt az össznépi Major totóban, valószínűleg a torna legjobb szar meccsét láthattuk az overpasson kibontakozni. Abszolút pürrhoszi győzelmet aratott az észak-amerikai alakulat, a meccs végén úgy álltak fel, mint akik most írtak 3 órás zárthelyit függvényanalízisből. Beszédes az utolsó harminc másodperc, ahol elengedhetetlen volt, hogy Markeloff konkrétan átugorjon egy kitet, hogy ne legyen ideje felszedni a bombát az 1v2-t megoldani képtelen Pimp és jdm orra alól. EliGe két meccsen nyolcvanöt killnél jár, a többiek meg kummantak és sűrűn fohászkodnak a nagy csirkéhez a skyboxon túl. B1ad3, Markeloff, WorldEdit és electronic pedig jó eséllyel még ma éjjel gatyára vetkőztetve otthagyják wayLandert az atlantai gettó közepén, így tudatva vele, hogy többet nem tartanak igényt a silány színvonalú szolgáltatásaira a szerveren. 

Nagy lendülettel tud csak igazán fejreállni a North

Eleinte szépen alakult a dánok második meccsükön, kedvezett a pick/ban, 10 nyert kör T-ként egyhuzamban, teljes tanácstalanság a fnaticnál (Dennis menetrendszerű USP-S polgárpukkasztásáról azért ne feledkezzünk meg). Aztán cajunb mögül szép lassan eltűnt a csapat, és MSL CT oldalon megint a sziklának kormányozta a viking nördökkel teli sárkányhajót. Magisk egy pillanatig úgy tűnt, hogy képes lesz huzamosabb ideig maximum fordulatszámon pörögni, majd szinte teljesen beleszürkült a cobblestone moszatos textúráiba. Fájdalmas volt nézni, ahogy a tegnapi gyalázat után megint fülük-farkuk behúzva igyekeznek menteni fegyvereket egy újabb nekifutás reményében, de egy idő után nem maradt több kör, és a Majornek favoritként nekivágó North a tornában maradásért játszik DeadFoxék ellen.

Az OpTic büszke lehet két vereségére

Device tegnap bejelentkezett a szállodába, gondoskodott a pörkölt kesudióról dupreeh éjjeliszekrényére, a kacsatoll párnáról gla1ve ágyába, majd lenézett a Turner stúdióba, és ha már ott járt segített a Godsentnek bemelegíteni egy kicsit. Ma reggel szóltak neki, hogy az átszálláskor a légitársaság által véletlenül a béka segge alá tartó járatra felülő társai megérkeztek Atlantába, így már komplett csapatként tudott az Astralis pályára állni az OpTic ellen. Ma tarik, NAF és két kört leszámítva mixwell döntöttek úgy, hogy inkább csapathoz kötött observerként vesznek részt a Majoron, míg RUSH körömszakadtáig próbált lépést tartani a csapatszinergiát vállalati motivációs poszter módjára demonstráló dánokkal. A szomorú az egészben az, hogy ez az OpTic két vereség után is összerakottabb csapat képét mutatja mint a jelenleg nullszaldós Team Liquid, méltatlan lenne két ilyen vereség után egy harmadikkal egyenes ágon búcsúzniuk. 

 

A Gambit vonaton egyelőre nincsen fék

Hunyjuk le a szemünket, és próbáljuk meg elképzelni, hogy a Gambit és a GODSENT vezérei, a szabadidejében fekete medvéket jó modorra oktató Zeus és az egy alultáplált nyolcadikos fizikumával bíró Pronax egy MMA ketrecben rendezik le a mai meccsüket egy 128 tick-es szerver helyett. Zeus nagyon hamar dupla nelsonba fogta, majd két vállra fektette a T-ként hirtelenkedő GODSENTET AdreN és Dosia hathatós segítségével. JW az első kilenc körben egy, Lekr0 a komplett T félidő alatt kettő darab fraget tudott összekaparni magának. Az a 9 kör a svéd csapat neve mellett dísznek van csak az eredményjelzőn, egyedül flusha kapott este vacsorát. 

 

A Nuke csatornáiban csak Snax és a Kraken vár


A G2 mindent megtett, hogy elbukja ezt a meccset a Virtus.pro ellen, vélhetően azért, hogy elkerülje a Gambit, SK, Na'Vi triót. Ha Shox lőtt két lengyelt kinn akkor a csapat tudatos helyezkedéssel és megfontoltan asszinkron kinézésekkel a 3 vs 5 szituációt is vesztett körré varázsolta. Ráadásul miután a terrorista Snaxot udvariasan beengedték a csatornába egy lefűrészelt csövű shotival(!), készségesen egyesével a nyakába ugrottak, nehogy a bombahatástalanítással véletlenül kör előnyt szerezzenek. Az egész mérkőzés csúcspontja pedig az volt, amikor az öreg Neot hárman három felől vették körbe, de semmiképp nem akarták kellemetlen helyzetbe hozni és megsebezni, így próbálták a feléjük repülő golyókat fejjel levenni, SmithZz pedig utolsóként inkább a halálba vetette magát minthogy kárt tegyen a már amúgy is csak 7 életerőponttal rendelkező veteránban. Íme:

Az első nap történéseiről itt írtunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://esport.blog.hu/api/trackback/id/tr5612148833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása