3 újonc, akire DeadFoxon túl érdemes odafigyelni a Majoron

3meno.jpgSzentségtörés lehet mostanában ilyet állítani hazai körökben, de a holnap kezdődő ELEAGUE major nem csak DeadFoxról és páratlan AWP zsenialitásáról fog szólni, ellenfelek is kellenek akiket a levesbe apríthat. Az SK kölni győzelme óta nincs csapat aki huzamosabb ideig toppon tudott volna maradni, ez részben köszönhető a túlszaturációnak (minden hétvégén egy minimum százezer dolláros LAN), részben pedig a sorra felemelkedő tehetségeknek akik új életet lehelnek a korábban küszködő lineupokba. 

Magisk(b0y)

magiskb0y_at_sl_i-league_s2.jpeg

2016 kiugró tehetsége Emil “Magisk” Leif, aki az év első felében az SK Gaming dán csapatában sínylődött, egy árva CEVO-Gfinity második hely jött össze 6 hónap alatt, rajta és Pimpen kívül kevés szufla volt az együttesben. Acilion alatt főleg első entry poszton játszott, amit nem is csinál rosszul, az ELEAGUE első szezonjában már látszott, hogy felfelé lóg ki a csapatából.

Az akkor még csak első major címvédésére készülő brazil Luminosity lineup bohózatba illő SK-hoz történő átvonulását követően a dán csapat szétszéledt, Magisk a Dignitasba igazolt az addigra teljesen szétesett és a csapatot látványosan lehúzó Jesper “tenzki” Mikalski helyére.

Mathias "MSL" Lauridsen, a Diginitas csapatkapitányának jól átgondolt játékrendszere kellett ahhoz, hogy Magisk nyers tehetségét képes legyen a legmagasabb szinten kamatoztatni, ami hiányzott Magisk mögül a dán SK-ben (T oldalon a jól összerakott entryk) azt itt a Rubino - konfig páros tökéletesen hozta, MSL és az Astralisból az év közepén kiebrudalt René “cajunb” Borg rutinja pedig stabil hátteret nyújtott mind körön belüli finomítások, mind kiterjedt map pool terén.

 

Magisk a moszkvai EPICENTER LAN-on ért fel igazán a top játékosok közé, ahol a Dignitas a necces csoportkör után (négyes holtversenyt követően a NiP búcsúzott a legkevesebb nyert körrel, ezzel is demonstrálva a BO2 rendszerbe kódolt buktatókat) talán a könnyebb ágon jutottak a döntőbe, de az ott nyújtott teljesítmény magáért beszél, két mappon is 16-5-re verték a tornán amúgy kirobbanó formában játszó VP-t, Magisk a döntő 3 mapján összesen 63 killt szerzett, ami az igen alacsony körök számát tekintve kiemelkedő teljesítmény.

Azóta is az időközben North-ra átkeresztelt csapat motorja, a HLTV év játékosa listáján újoncként a 14. helyet csípte meg.

1483815397_9907.jpeg

 

A Valve által kiadott szabályzat értelmében egy játékos csak egy néven szerepelhet Majorokon, így Magiskb0y gyorsan átkeresztelte magát Magisk-re még a matrica aláírása előtt. Remélhetőleg a következő évek fényes, major címekkel tarkított sikereit szem előtt tartva.



HObbit

20161120122224-5198.jpg

A fiatal rilfer, Abay "HObbit" Khasenov egészen a múlt év októberéig a főleg FÁK és káeurópai LAN-okon vitézkedő kazah-kirgiz Tengri csapatot erősítette, amikor hooch és spaze távozott (hooch akkor nyilatkozatai alapján elég bádortalan körülmények között) a moszkvai szexisten Mikhail "Dosia" Stolyarov és a kazah Rustem "mou" Tlepov, Dauren "AdreN" Kystaubayev kettős által fémjelzet, az atlantai Majort bevodkázott grizlimedve nyugalmával váró, Kölnben legjobb nyolc közé jutó Gambitből.

Amikor mindenki a NaVi-t közel 7 év szolgálat után elhagyó veterán mémgyáros Danylo "Zeus" Teslenko érkezésére figyelt, Hobbit szép csendben +99 fraggel fejezte be a WESG ázsiai kvalifikációs tornáját, a Gambit másik két kazahjával a kifejezetten a WESG nemzeti csapatokat erőltető lebonyolítására gründölt k23 egyetlen mappot se veszített Goyangban.

Igazán a novemberi Dreamhack Winteren robbant be a köztudatba, ahol a jóindulattal közepesen erősnek nevezhető csapatokat verve lett első a Gambit, de ebben a mezőnyben HObbit 10 mappon 1.23-as átlagos ratingel, +42 K/D-val a torna legjobbja volt.

A Gambit helyzetén a majoron sokat javítana, ha a 2013-ban fénykorát élő Dosia néha elengedné a shift billentyűt, egyenlőre mou és HObbit azok, akiknek kiemelkedően jó játékára építeni lehet Atlantában.     

 

Electronic

electronic_at_wesg_2016_europe.jpeg

Szegény, öreg Andrej 'B1ad3' Gorodenski.  Elképesztő milyen csapat-tákolmányokkal képes rendre a Major matrica nirvanajában tartani a Flipsid3 Tactics-ot, ha nincs a Counter-Strike, biztosan a Hajógyári sziget déli csücskénél pecázna a zavarosban, olyan biztos kézzel válogat az oroszajkú szcéna üledékes hordalékában tanyázó csiszolatlan tehetségek között.

Legutóbbi igazolása a 18 éves, tatár származású Denisz 'electronic' Saripov, aki Olekszandr "Shara" Hordiejev helyére érkezett még szeptember végén, eleinte nem sok vizet zavart, megbízhatóan hozta amit egy, 2015 óta eleje óta minden majoron ott levő de egyébként teljesen súlytalan csapatban hozni kell.

Az egy hete véget ért lipcsei Dreamhacken viszont térdig lehetett járni a gazdátlan alsó álkapcsokban, úgy odaverte egykezűleg az amúgy nem túl combos mezőnyt (ismerős?). A Flipsid3 6 játszott mapjéből mindegyiket megnyerte, jórészt electronic betonbiztos konzisztenciájának köszönhetően.

 

A Flipsid3 csapatként eddig legtöbbször két dologban bízhatott, amikor sikeres szereplésről volt szó komoly ellenfeleket felvonultató tornákon. Az első B1ad3 papa még mindig csodaszámba menő taktikai felkészültsége és precizitása, ami képes pótolni a játékosainál kínosan egyértelmű skill deficitet, a második hogy Georgij 'WordlEdit' Jaskin képes a tőle többször tapasztalt, de ritkán látott legfelső fokozatba kapcsolni és a szegényember Guardian-jeként (azt, hogy Lacika hova tűnt az elmúlt fél évben most ne firtassuk!)  vállán cipelni a csapatot.

Electronic érkeztével lehet egy harmadik pillére a Flipsid3nak, de a lipcsében nyújtott bravúr csalóka lehet. Mindenestre kiváncsian várjuk, mire lesz képes az egy hónapja egykezes fekvőkkel, nyers tojásokkal és 200 óra DM-el készülő topcsapatok ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://esport.blog.hu/api/trackback/id/tr712143461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása