ELEAGUE Major, Negyeddöntők, második meccs: A Váratlan Utazás Vége

_0018_26666_008_0693.jpg

Az első negyeddöntő Ki A Jani 2017 tematikája után két olyan csapat találkozott a nap második mérkőzésén, akiknek a torna elején korántsem volt bérelt helye a legjobb nyolc között. Zeus megfontolt, taktikus harcmodora a fnatic nyers aim-erőre építő, robbanékony hozzállásával szemben, az ilyen párharcokra komplett szórakoztatóipari szegmenst lehet felhúzni, de szerencsére egy újabb Dragonball koppintás helyett egy korrekt Counter-Strike meccsett láthattunk.

Cache 16:7 (10:5; 6:2)

Nehezen indokolható, miért hagyta Zeus ezt a mappot átmenni a vétón, ez a lineup eddig egyszer, a Renegades ellen játszott offline cache-t, ott is kikaptak a korántsem Schwarzenegger szinten combos ausztráloktól. A pisztolykört magabiztosan hozta CT oldalon a Gambit, de ezután a fnatic kivette a gyeplőt Zeus kezéből és a szakadék fele kezdték terelni a vöröscsillagos hintót. Twistnek sikerült fentmaradni az nV ellen megtalált hullámon, öles léptekkel gázolt át a védelmen körről körre. Olofmeister aláírta a meccs elején a jelenléti ívet, de ha nincs az alábbi jelenet jó eséllyel meg is feledkezünk róla, hogy egyáltalán a szerveren volt. A Laoszi dzsungelben látott szörnyűségek okozta flashbackek által gyötört lélekként rontott a védtelen disco doplanra meglepetésében, hétkörös előnynél mondjuk ez is belefért. Egyedül AdreN jutott néha szóhoz, de ezek a fragek csak mutiba voltak legtöbbször. Egészen 10:2-ig kellett várni, akkor egy hibátlan kört hozva sikerüljön megakasztani az ágyúnaszádként Hobbitték gumicsónakján átrobogó svédeket. A második félidő elején sikerült négy körre feljönni a Gambitnek, de megint nem tudták hozni a szinte kötelező, pisztoly utáni kört. Dennis deagle triplájával kirúgta az átmenetileg lelakatolt karám oldalfalát, és a fnatic megint letarolta a Zeus által épp rendbeszedett veteményest. A két félidőben szinte szimmetrikus módon, nagyon hamar a Csomolungma tövénél találta magát Zeus és bandája, akkorára nőtt a föléjük tornyosuló fnatic előny. Beszédes, hogy twist és AdreN mindketten 20 killnél álltak egy ponton, de a fnatic ekkor 14, a Gambitnak 6 nyert kört számlált, a többiek tüntető távolmaradása pedig bebiztosította a svédek győzelmét az első mappon.

Overpass 3:16 (3:12; 0:4)

Olofmeister annyi mindent elért játékosként a 2014-es Dreamhack Major óta, de ha netán kivezetné a deflációs spirálból az euróövezetet, a sírkövére akkor is azt az istenverte boostot vésik majd, még a felvezetőben is erről mesél az angolnyelvű streamen.

Ezúttal sikerült a Gambitnek kiélvezni a pisztolykör megnyerésével járó szakmai előnyöket, sebzett dúvadként ugrottak KRIMZék torkának terrorként. Mindenki szépen tette a dolgát a Zeusnak oly kedves map kontroll kialakításában, a svédek oldaláról tényleg csak elhaló szűkölés hallatszott végig, mou, AdreN, Dosia egyaránt nagyszerűen odatette magát, nagyszerűen tradeltek, nyerték a párbajokat. Hobbittnak ilyen szemtelenségek is belefértek: 12:3 as félidő után még megpróbálták Dosia lába alól kirúgni a hokedlit párszor a B lerakón, de a Gambit nagyon szépen zárt össze, jól láthatóan frusztrálva hagyták ott az amúgy egy Aranypók próbababa érzelmi kifejezőkészségével rendelkező svéd játékosok Counter-Strike munkaállomásaikat a szünetben.

Dust2 16:7 (9:6; 7:1)

Papíron akár kiegyenlített küzdelmet is lehetett volna várni az évi 200 millió CYKA BLYAT-nak otthont adó maptól, de egyrészt a fnatic vállaltan laza taktikai stílusának (értsd: “mintha FPL-t streamelnél, csak sokkal jobb a ping”) kifejezetten kedvezett a T oldalon való kezdés, mert Zeus valódi ereje a precízen konstruált támadójátékban és nem a CT oldalon történő árokásásban van. Az első rendes buyt hozó negyedik körben megfoghatta volna a szökésben lévő fnaticot a Gambit, de KRIMZ vakondokat kilakoltató rotációs kapa módjára bánt el a B-re bomba felszedés szándékval merészkedő CT-kel. A meccs ezen szakaszában a Gambit volt a szegény ember, az ág meg húzta őket rendesen lefele, sehogy sem sikerült rendesen bevédeni a B lerakót, nemhogy újra elfoglalni azt akár egyszer is. A nyolcadik kör elején a fnatic edző jumpy telepatikus úton egyetlen betűt sugárzott a svéd legények agyába: “A”. Dennis és olof először értetlenül néztek össze, mégis mi a jó büdös francot jelentsen ez. Twistnek eszébe jutott, hogy hallott egyszer egy jönkopingi kocsmában ülő öregembertől a T kezdőtöl jobbkézre lévő titokzatos területről, így kinézett A rövidre, le is kapott gyorsan két Gambit skalpot: Sikerült ugyan kétszer is három kört összefűzni AdreN-éknek még a CT térfélen, jórészt a fnatic B fixációjának köszönhetően, de a map, talán a meccs megmozdulását olofmeister produkálta, középen ugyanis olyan AWP cirkuszt rendezett le, amit még sokat fogunk nézni a 2017-es bejgli mellett az évvégi fragvideókban. A félidőre kezelhetetlenre hízott előnyt már nem engedte el a fnatic, hiába kapálózott Zeus, ezen a Majoron nem sikerült lepipálnia a NaVit, ő is be kell, hogy érje ezúttal a nyolcaddöntős plecsnivel.

Ha a Gambit kudarcának okait keressük, talán Dosia elképesztő passzivitása lehet az egyik főkolompos, három mappon összesen 30 kill egy Major negyeddöntőben nevetségesen kevés, pláne egy ennyire rutinos játékostól, akinél az idegesség, vagy az elvárások súlya nem lehet tényező. Nemúgy Hobbitt, aki remekül játszott, AdreN és moU mellett remekül teljesített újoncként.  A Fnaticnál a törzsgárda ezen a meccsen lényegében ölbe tett kézzel nézte, ahogy a fiatalok elvégzik a piszkos munkát, egyérelműen twist a fő hatástalanítandó veszélyforrás. Izgalmas lesz holnap látni, hogy a ma este szárnyaló Astralissal szemben mire lesznek képesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://esport.blog.hu/api/trackback/id/tr1112161481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása