8 tanulság az ELEAGUE Major első napjáról

fdgd.jpg
Túl vagyunk a Major első napján, egyelőre csak a nagy reményekkel érkező dán csapatok harmatgyenge szereplése az egyetlen jól beazonosítható motívum. Szerencsére bővelkedtek a meccsek az önmagukban nagyon is szórakoztató, látványos vagy éppen arcpirító pillanatokban, meccsenként egyet-egyet emelünk most ki rövid, informatívnak egyáltalán nem mondható körítéssel. 

A Gambit egyetlen lövés nélkül képes elfoglalni egy lerakót 

A nap egyik nagy meglepetéséhez kellet, hogy a North vezére MSL az összes, Gambit által prezentált taktikai problémára a rossz megoldással hozakodjon elő. A Major-re a jól megtermett ukrán fiatalemberekkel szemben táplált sztereotípiákat egy fikarcnyit sem enyhítő nyaktetkóval érkező Zeus mesterien adaptálta a Gambit legénységére a NaVi-ban tökélyre fejlesztett, mapkontrollra építő komótos stílust.

 

Soha, senki nem akar shox ellen pisztolykörben résztvenni 

Sok mindent hozzáfűzni nem lehet az alábbi képsorokhoz, Svédország két kiemelkedő tehetsége kevés volt kemény 8 hp-t lehámozni a legnagyobb francia pisztolyművészről.

 

Még a negyedik legjobb SK játékos is félelmetesen jó 

Taco-t nem dicsérik eleget. Ami valahol érthető, hiszen cold-al és Fallen-nel játszik egy csapatban. Valahol meg érthetetlen, mert sokszor felvillan a virtuóz kvalitás az igásló szerep mögött. Sajnos fox elváráson felül teljesített, sehol egy epikus benézés, vagy egy csapattársnak dobott glock. Ha mindenképpen valami pozitívumot akarunk mondani a mai napról, innen már csak könnyebb lehet a HR-nek. 

 

Érdemes Snax játékáról a Newtoni fizika keretein kívül gondolkodni 

Az elején egy picit megszeppenve néztem, ahogy az Optic elhúz a lengyelektől, de aztán valahol Snax homloklebenyében átbillent a kapcsoló, és nem volt kegyelem. A VP-nél egyébként még Pasha hozott le még jó pár kört egyedül, ezzel is bizonyítva, hogy harminc évesen, két pelenkázás között gyakorolva is lehet világszínvonalon játszani. 

Niko-nak szabadulnia kell a mousesports börtönből 

Az utolsó ember meg majd kapcsolja le a villanyt kifelé menet, mert Niko nélkül meg mi értelme az egésznek?

Az Envyusnál teljesen elmentek otthonról 

A felszínes szemlélőnek akár úgy is tűnhet, hogy a Team Liquid szoros meccset játszott az EnVyUs-szal, és jdm zseniális ace clutch-a volt a forduló pont. A valóság azonban az, hogy az nV meccspontnál, egy a négy ellen, egyenesen a nagypatikából érkező szipusok összehangoltságával próbálta megoldani a már lényegében megnyert helyzetet. A vége tripla hosszabbításban kiszenvedett győzelem lett a franciáknak, EliGE elképesztőt ment (48 kill, 111 ADR), de még ez is kevés volt.    

 

Csacsiság volt előre leírni a GODSENT-et

Vagy csak bármiféle konzisztenciában reménykedni az Astralis részéről. Device-t leszámítva persze, mert ő szokásához híven nem volt hajlandó tudomást venni arról, hogy a csapatát éppen bucira verik, fragelt rendületlenül a végsőkig. Meg szállt egy nagyot.

 

 Electronic egyenlőre hozza a formát, de ez baromi kevés

Meló van reggel, szóval nagyon gondolkodtam, hogy a felénél otthagyom a F3 - FaZe meccset. Mindenki jobban járt volna egy hasonló döntéssel, Rain már az első félidő végén 20 killnél járt, egy pillanatig sem volt kétséges, hogy ezt a mérkőzést a CSGOWild-al gyerekek százezreit tudatosan megkopasztó CoD szervezet által összevásárolt  dán-finn-francia-norvég csapat fogja behúzni. Azért a tatár csodagyerek electronic odatette magát, nem tűnt megszeppentnek Karriganék ellen (a lenti klippen egy szép triplát láthatunk tőle)

A bejegyzés trackback címe:

https://esport.blog.hu/api/trackback/id/tr2212146817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása